Karakter

De dwergpinscher is een aanhankelijke en intelligente hond, levendig, temperamentvol, zelfverzekerd en evenwichtig. Ze zijn wantrouwend tegenover vreemden, maar hun gedrag hangt volledig af hoe ze als pup grootgebracht zijn. Dwergpinschers zijn zeer sociaal met andere huisdieren en kinderen. Het zijn zeer aanhankelijke hondjes. Dit alles maakt hem tot een aangename familie- en gezelschapshond.

De dwergpinscher heeft een grote bewegingsbehoefte. Wordt aan deze behoefte niet voldaan, dan is het mogelijk dat hij gedragsafwijkingen ontwikkeld. Een dwergpinscher eist niet zo veel ruimte, dus een appartement kan best voldoende zijn op voorwaarde dat u hem regelmatig eens laat rennen. Hij is zeer waaks en hij blaft makkelijk. De socialisatie van deze hond is bijzonder belangrijk. Hij heeft de neiging omwille van zijn moedige karakter grootheidswaanzin te ontwikkelen. Door hun groot uithoudingsvermogen kunnen dwergpinchers lange wandelingen aan. Dwergpinchers zijn uitstekende waakhonden. Deze trotse, overdreven moedige hond beschermt zijn gezin hoe groot de tegenstander ook is. Het is een grote hond in het lichaam van een kleine hond.

De dwergpincher kan uiterst goed leren en doet dit zeer graag. Het is in ieders voordeel dat de hond gehoorzaamheidstraining volgt als puppy, alwaar het andere honden en mensen kan ontmoeten. U zal verbaasd zijn hoe snel je dwergpincher u begrijpt en uw bevelen uitvoert. Het is voor een dwergpinscher niet belangrijk waar hij mee naar toe moet. Of het gehoorzaamheidstraining is, een boswandeling of een tentoonstelling, de dwergpinscher vind het prima. Zolang hij maar bij "zijn mensen" kan zijn.