Onze kennel

Ik ben een hondenliefhebster uit België met een passie voor de dobermann en de dwergpinscher.

In 1982 had ik mijn eerste dobermann en in 1993 werd onze kennelnaam "van ’t Duinezicht" geregistreerd bij de FCI. Intussen hebben we bewezen dat we met het fokken van dobermanns verschillende kampioenen hebben gefokt. Onze dobermann's zijn gekend voor hun sociaal karakter doordat we zeer geselecteerd fokken en proberen het ras altijd maar te verbeteren zowel op schoonheid als op karakter, zonder de gezondheid te verwaarlozen.

Mijn passie voor de dwergpinscher is er pas gekomen in 2008. Toen ik in 2007 een dobermann verkocht had aan een andere kennel die naast dobers ook dwergpinschers fokte, kwam ik daar tijdens mijn bezoekjes regelmatig in contact met hun dwergpinschers. Al heel snel zag ik de gelijkenis met de dobermann. Zo erg zelfs dat ik op dit kleine ras verliefd werd.

Na een jaar zoeken naar een geschikte dwergpinscherpup kwam ik terecht bij één van de beste kennels in Europa namelijk "A’Dreams" in Finland. Na wat wachten op een veelbelovende combinatie die voldeed aan al mijn eisen en visie, besloot ik een puppy teefje te reserveren uit het nest van A’Dreams Black Ivory en Djoyfull Djoy Got To Go. Ik ben Ycha persoonlijk gaan ophalen in Finland.

Ik heb de combinatie met Ycha en Winnetou drie keer gedaan om dat dit volgens mij een geslaagde combinatie was. Van de eerste combinatie heb ik Kiki van 't Duinezicht gehouden die meteen World Puppy Winner werd op de wereldtentoonstelling in Parijs. Kiki heeft intussen al verschillende kampioentitels behaald en bewezen dat ze tot de Europese top behoort. Omdat de bloedlijn van Didaktic's Winnetou van hoogstaande kwaliteit is, heb ik besloten om nog een nakomeling te houden van hem in combinatie met de Poolse kampioenenteef Slavjan Fiesta. Zo is Solfarino Gamine bij mij gekomen uit Frankrijk. Ik had intussen opgemerkt dat zowel Kiki als Gamine zoals de meeste dwergpinschers op show bijna 30 cm waren. Voor mij was dit de uitdaging om terug op zoek te gaan naar een kleinere dwergpinscher die uiteraard nog altijd de minimum maat moest hebben. Dit was zo zeldzaam in Europa dat ik uiteindelijk bij één van de topkennels uit Rusland terecht ben gekomen en het rode teefje Sant Kreal Rumba heb gekocht. Zij is 26 cm en dus de ideale maat om de hoogte van de dwergpinscher te behouden volgens de standaard.